Onze platformen voor u: Vitaalin046.nl & Vrijwilligerswerkin046.nl

Gelukkig zien steeds meer mensen het belang van actief blijven, een gezonde leefstijl en meedoen in de samenleving. Dat is belangrijk, vooral als u ouder wordt. Uw levenservaring kunt u inzetten, bijvoorbeeld als mentor of vrijwilliger. Dat geeft voldoening en draagt bij aan vitaal en gezond ouder worden. Op onderstaande platformen leest u interessante informatie, bijvoorbeeld over wat u zelf daarvoor kunt doen.

Vitaalin046.nl
Op dit platform bieden we aandacht aan thema's die ouderen en senioren daadwerkelijk van belang vinden. Zingeving, zelf invloed uitoefenen op uw zorgvraag en zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, hebben daarbij bijzondere aandacht. Bezoek geregeld Vitaalin046.nl, lees interessant nieuws en boeiende artikelen, ontdek welke activiteiten er gepland staan en welk aanbod er voor u is.

Vrijwilligerswerkin046.nl
De vraag naar vrijwillige inzet neemt toe. Een helpende hand bieden wordt steeds belangrijker, als vrijwilliger of als goede buur. Hoe inwoners van de Westelijke Mijnstreek dat willen doen, verandert echter. Het bekende, structurele vrijwilligerswerk is niet meer de norm. Steeds meer mensen, ook jongeren, willen iets voor een ander betekenen, bijvoorbeeld door af en toe hulp te bieden of als vrijwilliger bij een tijdelijk project.

Wilt u uw levenservaring en wat van uw tijd nuttig inzetten? Dan is structureel vrijwilligerswerk, op vrijwillige basis af en toe een bijdrage leveren, meedoen aan een tijdelijk project of uw buur(t) een helpende hand wellicht iets voor u.
Op Vrijwilligerwerkin046.nl ontdekt u de mogelijkheden. Op basis van uw persoonlijke voorkeuren ziet u eenvoudig en snel welk aanbod bij u past.

Wilt u eerst een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan nodigen wij u van harte uit om persoonlijk met ons in gesprek te gaan om passend vrijwilligerswerk 'op maat' te vinden. Bel of mail ons. Dan maken we graag een afspraak.

Ik kies er bewust voor om af en toe een dag een vrijwilligersklus te doen. Dat past beter bij mij en in mijn leven. Zo kom ik niet in de knel met mijn eigen werk en kan toch iets voor anderen betekenen.

- een vrijwilliger -