13 april 2023
Beweegmiddagen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Op dinsdag 16 mei, donderdag 1 juni en donderdag 8 juni brengen we mensen met dementie én hun mantelzorgers in beweging. Op locatie in Sittard begeleiden medewerkers van Ecsplore op laagdrempelige en plezierige wijze beweegspellen. Mantelzorgers kunnen dan ook ervaringen delen met elkaar. Daarnaast zijn professionals aanwezig voor deskundige informatie en tips. 

Na een gezamenlijke ontvangst met koffie en thee begeleiden medewerkers van Ecsplore de mensen met dementie op laagdrempelige en plezierige wijze tijdens beweegspellen. Ondertussen hebben mantelzorgers de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere mantelzorgers en kunnen zij voor deskundige informatie en tips terecht bij de mantelzorgconsulent. De middag wordt weer gezamenlijk afgesloten.

Tijdens de eerste middag, dinsdag 16 mei, is een casemanager dementie aanwezig om informatie te verstrekken. Donderdag 1 juni is een ergotherapeut met specialisatie dementie aanwezig. In de derde sessie, donderdag 8 juni, gaat de hele groep samen bewegen, zodat de oefeningen en spellen ook in de thuissituatie kunnen worden uitgeprobeerd.

Aanmelden
De beweegmiddagen zijn van 14.00 tot 15.30 uur in Oos Zittesj Hoes, Odasingel 659 in Sittard. Deelname is gratis. Meld u aan via Marjon Hermans-Schmeetz, mantelzorgconsulent, T 046-4575700. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus vol is vol. De beweegmiddagen worden georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Knooppunt Informele Zorg en Ecsplore.

naar overzicht ››