16 maart 2023
Hoe sterk is uw netwerk?

Onze samenleving staat voor een grote uitdaging in de ouderenzorg: het aantal ouderen groeit en het aantal mantelzorgers neemt af. De overbelasting van mantelzorgers is groot en de verwachting is dat die alleen maar toeneemt. Om ouderenzorg kwalitatief, toegankelijk én betaalbaar te houden, wordt er steeds meer van mensen zelf én van hulp uit de omgeving gevraagd. Met de aanpak ‘Goed voor Elkaar’ wil Knooppunt Informele Zorg ervoor zorgen dat u goed en op tijd bent voorbereid op de toekomst.

Om inzicht te krijgen in uw eigen netwerk heeft het Knooppunt Informele Zorg de netwerkkaart 'Goed voor Elkaar' ontwikkeld. Het geeft u duidelijkheid over uw sociale contacten. U ontdekt wie er voor u iets kan betekenen óf voor wie u zelf iets kunt doen als er hulp nodig is. Bijvoorbeeld bij alledaagse dingen zoals boodschappen doen, de hond uitlaten of geld- en computerzaken. Maar ook met wie u een goed gesprek kunt voeren of met wie u samen van een hobby kunt genieten.
Het is belangrijk dat u zo vroeg mogelijk start met nadenken hierover en actie onderneemt in (het creëren van) uw netwerk. Met de netwerkkaart kunt u bij uzelf nagaan welke mensen er nu en later voor u van betekenis kunnen zijn. Dat is straks, als het echt zo ver is, een hele zorg minder!

Ontdek uw netwerkstatus
Heeft u interesse in een netwerkkaart? Of kent u iemand voor wie het netwerk in beeld brengen een belangrijke actie is? Neem dan contact met ons op via T 046-7508410 of E contact@knooppuntinformelezorg.nl.

naar overzicht ››