7 april 2020
Informatiepunt Samen Sterk: hulpinitiatieven corona

De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Toch zijn er ook lichtpuntjes in deze onzekere tijden; initiatieven van inwoners die kwetsbare mensen willen helpen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen of een luisterend oor te bieden. Om mensen met een hulpvraag rechtstreeks in contact te brengen met mensen die hulp bieden, heeft de gemeente Sittard-Geleen samen met Partners in Welzijn, het Knooppunt Informele Zorg en MEE het Informatiepunt Samen Sterk opgezet. Het Informatiepunt Samen Sterk is op werkdagen tussen 9 en 12.30 uur en tussen 13 en 17 uur telefonisch bereikbaar via het nummer van Partners in Welzijn: 046-4575700.

 

Het overzicht van hulpinitiatieven op landelijk of provinciaal niveau, of direct in uw gemeente is beschikbaar op de website van Partners in Welzijn. Het overzicht wordt geregeld geactualiseerd. Meer weten? U kunt direct doorklikken naar:

Het Informatiepunt Samen Sterk brengt het aanbod en de vraag naar ondersteuningsmogelijkheden tijdens de coronacrisis bijeen. Het Informatiepunt is echter niet verantwoordelijk voor de uitvoering van deze diensten door derden.

Wilt u helpen?
Het Informatiepunt Samen Sterk brengt mensen die hulp nodig hebben, rechtstreeks in contact met bestaande en nieuwe initiatieven van inwoners die hulp aanbieden. Ook zijn verschillende zorgpartners aan het Informatiepunt verbonden. Het aantal nieuwe initiatieven groeit bijna dagelijks en daarmee komen wellicht ook oplossingen in beeld die er nu nog niet zijn. Mensen die kunnen en willen helpen, zijn dan ook van harte uitgenodigd zich bij het Informatiepunt aan te melden. Dit kan telefonisch via  046-4575700 of door het online formulier op de website van Partners in Welzijn in te vullen.

Hulp en ondersteuning
Informele zorgorganisaties bieden onverminderd hulp en ondersteuning aan. Soms betreft het vanwege de coronacrisis een andere dienstverlening dan u mogelijk bent gewend. Heeft u vragen of hulp en/of ondersteuning nodig? Neem dan contact op met de betreffende organisatie of met het Knooppunt Informele Zorg.

naar overzicht ››