15 december 2023
Project Taalontmoetingen ondergebracht bij het Knooppunt Informele Zorg

Al ruim 12 jaar bestaat het project Taalontmoetingen. Vrijwilligers helpen anderstalige inburgeraars in gemeente Sittard-Geleen, Stein en Beek om de Nederlandse taal beter te beheersen. Dit doen ze vooral door de spreekvaardigheid samen te oefenen, in persoonlijke sessies of in een groepsbijeenkomst. Daarnaast wijzen de vrijwilligers anderstaligen de weg in de Nederlandse samenleving. Ze gaan bijvoorbeeld samen naar de markt om te ervaren hoe het hier is of ze lopen een rondje door het dorp om alle verkeersborden uit te leggen.

Taalontmoetingen werd sinds het begin geheel uitgevoerd en gecoördineerd door vrijwilligers, zowel de coaches als coördinatoren. Na een toegewijde periode van 12,5 jaar heeft de voormalige voorzitter Taalontmoetingen verlaten. Daarom is per 1 september het project Taalontmoetingen ondergebracht bij het Knooppunt Informele Zorg, met als doel de continuïteit van dit belangrijke project te waarborgen.

Wilt u meer weten over project Taalontmoetingen, vrijwilliger worden of aanmelden voor taalondersteuning? Bezoek de website www.taalontmoetingen.nl of stuur een e-mail naar info@taalontmoetingen.nl.

naar overzicht ››