30 juni 2021
Samenwerkende partners hebben aandacht voor ouder worden

Ouder worden heeft mooie en minder mooie kanten en is bovenal een uitermate persoonlijk proces. Er is meer rust om van allerlei momenten te genieten, maar soms loopt het anders dan gehoopt. Het Knooppunt Informele Zorg besteedt samen met een aantal partners aandacht aan belangrijke thema's rondom ouder worden. Dat deden we tijdens de online talkshow 'Sociaal & gezond ouder worden. Hoe doet ú mee?' op 7 juni jl.

De online talkshow was een groot succes. Verschillende thema's die aandacht verdienen, werden onder leiding van Sander Kleikers voor het voetlicht gebracht: een gezonde levensstijl, meedoen in onze samenleving, vroeg nadenken over ouder worden, eigen regie houden, mantelzorg, zingeving, dementie en de laatste levensfase. Kortom, thema’s die ertoe doen bij het ouder worden.
Een grote diversiteit aan gasten en sprekers, waaronder mantelzorgers, professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen, deelden openhartig hun ervaringen, ook als het moeilijke en zware thema's betrof.

Veel deelnemers hebben positief gereageerd; enkele reacties delen we graag:

  • "Professioneel, zeer interessant en van toegevoegde waarde."
  • "Mooi gevarieerd programma met 'betrokken' deelnemers."
  • "Wij zijn mantelzorger van een alleenstaande bejaarde mevrouw. We hebben nieuwe hulpinstanties leren kennen, die bij ons nog onbekend waren. En we hebben vooral de juiste mensen ontmoet."
  • "Veel informatie was mij al bekend, maar alles werd nog eens goed op een rijtje gezet."
  • "Een mooi gebracht programma. Het was zeer indrukwekkend."

Ook hebben deelnemers hun interesse voor onderwerpen voor een volgende online sessie kenbaar gemaakt. De samenwerkende partners bekijken hoe ze een vervolg hieraan kunnen geven.

Liedjesmaker Maud Wilms sloot de uitzending af met een lied dat ze tijdens de talkshow maakte over alle aspecten rondom ouder worden.

De online talkshow 'Sociaal & gezond ouder worden. Hoe doet ú mee?' werd georganiseerd door een samenwerking van Knooppunt Informele Zorg, Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek, Centrum voor Levensvragen Westelijke Mijnstreek, Hulp bij dementie en Gewenste Zorg in de Laatste Levensfase.

Wilt u de talkshow met informatieve, bijzondere en intense gesprekken nog eens terugkijken? Dat kan online op het Vimeo-kanaal van Zuyderland.

naar overzicht ››