21 april 2021
Save the date: donderdag 3 juni webinar KRACHTIG & kwetsbaar

Een op de vijf kinderen en jongeren groeit op met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of verstandelijk beperkt familielid, thuis of in de directe omgeving. Bijvoorbeel een ouder, broer of zus, opa of oma.
Deze jonge mantelzorgers zijn een verborgen groep. Zij zien zichzelf niet als mantelzorger en maken daarom geen of weinig gebruik van ondersteuningsmogelijkheden. Het is belangrijk dat dit verandert.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vindt daarom op 3 juni van 15.30 tot 16.30 uur het webinar KRACHTIG & kwetsbaar plaats. Ervaringsdeskundige Vivian Lataster gaat dan in gesprek met jonge mantelzorgers. Hun ervaringen en wensen staan centraal. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe herken je mij als jonge mantelzorger? Wat heb ik nodig? En wat kun jij voor mij betekenen?
Deelname aan het webinar is waardevol voor iedereen die in zijn of haar (vrijwilligers)werk of privé betrokken is bij een jonge mantelzorger.

Het webinar KRACHTIG & kwetsbaar is een samenwerking tussen het Knooppunt Informele Zorg, Steunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreek, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Steunpunt Parkstad, Platform Mantelzorg Limburg en Burgerkracht Limburg.

Meer informatie over inschrijven volgt binnenkort via deze website en social media.

naar overzicht ››