22 november 2018
Succesvolle inspiratiesessie van het Knooppunt Informele Zorg

Mantelzorg, vrijwilligerswerk en zelfregie zijn onmisbaar in de huidige samenleving. Het Knooppunt Informele Zorg wil daarom graag betrokken organisaties bij elkaar brengen. Dat hebben we gedaan tijdens een inspiratiesessie op 19 november jl. Ruim 40 aanwezigen leerden elkaar (beter) kennen en deelden praktische ervaringen met elkaar. Zij weten immers als geen ander welke onderwerpen aandacht nodig hebben bij het verder versterken van de informele zorg.

De inspirerende inbreng van alle deelnemers heeft bijgedragen aan een succesvolle middag. Eens te meer werd duidelijk dat bij elkaar en mét elkaar nadenken over actuele vraagstukken een grote meerwaarde heeft. Vraagstukken die vaak vragen om organisatie-overstijgend denken. Door de juiste verbindingen te maken, tussen de informele zorg en met de formele zorg, kunnen we samen belangrijke thema's op de agenda zetten. De inbreng en inzet van ervaringsdeskundigen is daarbij van grote toegevoegde waarde. In de praktijk blijkt dat juist deze ervaringen het blik- en denkveld van vrijwilligers- en mantelzorgorganisaties verruimt.

Hieronder ziet u een sfeerimpressie van de middag, die werd afgesloten met een gesproken column van Carin Wevers. Zij vatte de essentie goed samen: "Het mooie van zo’n middag als vandaag is dat je kunt ervaren dat ‘van elkaars bestaan op de hoogte zijn’ niet voldoende is om tot samenwerken te komen. Je moet elkaar ‘kennen’."

Het Knooppunt Informele Zorg wil als gids praktische invulling geven aan thematisch werken rondom actuele vraagstukken. Waar nodig leggen we de verbinding tussen de informele en de formele zorg.
Wilt u meer weten over de inzet van het Knooppunt Informele Zorg? Dan horen wij graag van u.

 

 

naar overzicht ››