13 april 2023
Succesvolle tweede wijksafari in Sittard Oost

Om de verbinding in de wijk te versterken, organiseerden het Knooppunt samen met Huisartsenpraktijk De Baandert ook dit jaar weer een wijksafari in Sittard Oost. Op 2 april konden bewoners, organisaties en partners uit de formele en informele zorg elkaar ontmoeten en met elkaar het gesprek aangaan.

Meer dan 55 organisaties waren aanwezig om de vele bezoekers te laten kennismaken met de mogelijkheden in de wijk op het gebied van gezondheid, welzijn, leefstijl, ontmoeten en meedoen.

Wethouder Ivo Tillie opende de Wijksafari en was de hele middag aanwezig. Tijdens zijn eigen ´wijkreis´ benadrukte hij het belang van elkaar (leren) kennen en ontmoeten: “Op de wijksafari heb ik veel bevlogen professionals, vrijwilligers en inwoners gesproken. Maar ook zij hebben elkaar weer leren kennen. Elkaar kennen helpt om elkaar beter te vinden en de hulpvraag van een inwoner op de goede plek te laten landen. Zo hoeft niemand op de safari te zoeken naar de paarse krokodil. Elkaar ontmoeten tijdens deze middag bleek weer erg waardevol te zijn”.

U kunt hier een terugblik zien die Doorstart-TV maakte van deze succesvolle dag.

naar overzicht ››