28 september 2023
Terugblik op succesvol eerste Alzheimer Café

Op donderdag 21 september - Wereld Alzheimer Dag - is in Sittard-Geleen na jarenlange afwezigheid het Alzheimer Café heropend. Bij het eerste Café, waarbij mensen met dementie, hun naasten, familie, vrijwilligers en beroepskrachten welkom zijn, waren ongeveer 35 aanwezigen. We kijken terug op een fijne en succesvolle avond.

Marion Vromen, sociaal geriater, nam de aanwezigen mee in het thema dementie. Ze deelde niet alleen kennis, maar ook moeilijke en ontroerende aspecten rondom dementie. Daarnaast is er een behoeftepeiling gedaan om in de toekomst thema's die voor ú belangrijk zijn aan de orde te brengen. Ook u kunt een gewenst gespreksthema bij ons aangeven zodat we daarop kunnen inhaken. Stuur een mail naar contact@knooppuntinformelezorg.nl

Het volgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 21 november. Inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein zijn van 19.30 tot 21.00 uur welkom in de gemeenschapsaccommodatie Odasingel90 in Sittard om samen met anderen in gesprek te gaan over dementie. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Koffie en thee staan voor u klaar. Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van Oda90 of in de wijk.
Vanaf januari 2024 vindt iedere derde dinsdag van de maand een Alzheimer Café plaats. Maandelijks worden onderwerpen rondom dementie besproken. We horen ook graag welke onderwerpen voor u belangrijk zijn. Uiteraard is het elk Café mogelijk om met anderen in gesprek te gaan.  

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Knooppunt Informele Zorg, Vrijwilligersorganisatie De Brug, Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek en Alzheimer Nederland.  

naar overzicht ››