25 februari 2022
Zaterdag 2 april: ontmoeten en kennismaken tijdens de Wijksafari in De Baandert en Vrangendael

Op zaterdag 2 april a.s. ontmoeten bewoners, organisaties en partners uit de formele en informele zorg elkaar tijdens de Wijksafari. De wethouder opent om 13 uur de Wijksafari bij Huisartsenpraktijk De Baandert. Hierbij is iedereen welkom. Op verschillende locaties in de Sittardse wijken De Baandert en Vrangendael zijn daarna van 13.30 tot 17 uur inwoners van alle leeftijden, beroepskrachten en vrijwilligers welkom. Ze kunnen elkaar ontmoeten en ook kennismaken met ruim 55 organisaties die actief zijn in de wijk op het gebied van ontspanning, leefstijl, gezondheid en welzijn. Ook is er vanalles te ontdekken en te beleven.

Locaties
De locaties zijn de kerk van Baptistengemeente DE Ontmoeting (Hemelsleij 98a), het gebouw van handboogvereniging de Alpenjagers (Albrecht Rodenbachstraat 37), KBO Sittard (President Kennedysingel 16) en Oos Zittesj Hoes (Odasingel 659).

Samenwerking in de wijk
Het Knooppunt Informele Zorg en Huisartsenpraktijk De Baandert werken sinds 2018 met partners uit de formele en informele zorg intensief samen om met elkaar de juiste zorg en ondersteuning op de juiste plek te bieden. Daarom organiseren het Knooppunt en de huisartsenpraktijk samen met de andere partners in deze wijken deze Wijksafari.

Wilt u de Wijksafari onder de aandacht brengen in uw netwerk?
Toegang is gratis. Deelnemers ontvangen op de dag zelf een handige routekaart met daarop de verschillende locaties in de wijk en een overzicht van presentaties, activiteiten, lezingen en workshops.

Beluister de podcast
Kizzy Rouwet van Knooppunt Informele Zorg en huisarts Eline Becker zijn druk bezig met de organisatie en vertellen in een boeiende podcast aan Ruud Kleinen wat de doelen, ambities en dromen zijn binnen dit project.

naar overzicht ››