Het Knooppunt Informele Zorg: úw wegwijzer

Onze kennis, ervaring en netwerk zetten we in voor elke inwoner van de Westelijke Mijnstreek, dus ook voor u. Wij zijn uw (eerste) aanspreekpunt voor advies en doorverwijzing naar passend ondersteuningsaanbod. Heeft u een vraag, of wilt u informatie of advies, bijvoorbeeld over vrijwilligerswerk (geregeld of af en toe), buurt- of burenhulp, mantelzorgondersteuning, andere mensen ontmoeten bij u in de buurt, een maatje, gezond en vitaal ouder worden, sport- en beweegaanbod of culturele activiteiten bij u in de wijk of het dorp, zorg, (praktische) hulp bijvoorbeeld om uw boodschappen te doen, veerkrachtig samen beslissen over zorg als u ouder wordt, (beginnende) dementie, een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, zorg in de laatste levensfase, afscheid en rouw of contact met ervaringsdelers of lotgenoten?

Lees dan HIER waarvoor u als inwoner bij het Knooppunt Informele Zorg aan het juiste adres bent.
Bent u (zorg)professional of beroepskracht? Lees dan HIER wat het Knooppunt voor u of uw organisatie kan betekenen.

Als u naar het Knooppunt Informele Zorg belt, is de kans groot dat u mij aan de lijn krijgt. Ik werk sinds januari 2023 bij het Knooppunt als frontofficemedewerker. Ik ben de spin in het web als beroepskrachten of inwoners bellen of mailen omdat ze op zoek zijn naar (zorg)hulp of ondersteuning, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ik stel me graag aan u voor. Digitaal kennismaken? Klik dan hier.

- Marjo Beumers -
Inzet vrijwilligers De Brug

De Brug, sinds 1 september 2023 onderdeel van Knooppunt Informele Zorg, zet al meer dan 25 jaar betrouwbare en opgeleide vrijwilligers in bij cliënten én mantelzorgers die behoefte hebben aan sociaal contact en (fysieke) ondersteuning.

Hun inzet is gericht op het aanbieden van (sociale) netwerkversterking door Brugmaatjes, ondersteuning van mensen met dementie en van palliatieve (en terminale) cliënten, thuis of in hospice Daniken en verpleeghuizen van Vivantes.

De Brugmaatjes zijn beschikbaar in de gemeenten Sittard-Geleen en Beekdaelen, de vrijwilligers voor mensen met dementie in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Beekdaelen. Vrijwilligers palliatieve terminale zorg (VPTZ) worden ingezet in de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein, Beekdaelen en Echt-Susteren.
Met gemeente Beekdaelen wordt het deel van voormalig gemeente Schinnen bedoeld.

De samenwerking tussen Knooppunt Informele Zorg en De Brug biedt veel kansen om de informele zorg nóg meer te versterken.
Er zijn geen kosten verbonden aan de diensten van De Brug; de inzet van vrijwilligers is aanvullend op de formele zorg. De Brug is bereikbaar via T 046-7508410 of E thcdebrug@knooppuntinformelezorg.nl. Op de website van De Brug leest u meer informatie. 

We staan voor u klaar!

Onze kennis, ervaring en netwerk zetten we in voor zorgprofessionals, organisaties in de informele zorg én voor elke inwoner van de Westelijke Mijnstreek, dus ook voor u! Heeft u een (praktische) vraag of wilt u informatie, advies of kennismaken met contacten uit ons netwerk? Bel of mail ons dan. Een passend en persoonlijk advies is ons doel. Samen met u kijken we naar bestaande of nieuwe mogelijkheden; indien nodig kunnen wij u doorverwijzen naar de juiste persoon of organisatie. 

Monique van de Ven
Kizzy Rouwet
Fenn Knoors
Marjo Beumers